Husk mig  

Har du glemt dit password?
Menu
OY-YACOY-YACOY-YAC

Anparter til salg

Vores Yak-52 er ejet af fem ejere i fællesskab gennem et til formålet oprettet ”Rederi”. Vi har klare betingelser for, hvordan vi forholder os i forskellige tilfælde (hvis en andelsejer ønsker at sælge, mister sit certifikat etc.), og hvordan vi fordeler vores udgifter til flyet. Dette er efter vor opfattelse en klar fordel – det er betryggende at vide, hvad man har at forholde sig til i tilfælde af ønske om salg eller uforudsete hændelser.

Vi synes selv, at vi har et meget velfungerende ”Rederi”, hvor vi med respekt for hinanden og godt sammenhold er fælles om vores fantastiske ”flyvejern”. Vi holder en ”generalforsamling” en gang om året, hvor vi drøfter forhold omkring Yakken samt naturligvis udveksler flyvehistorier mv. Dette års ”generalforsamling” blev afholdt i Phuket Thailand. Herudover er vi løbende i kontakt og dialog og flyver f.eks. ofte sammen i OY-YAC.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi alle havde ambitioner om at flyve mere, end hvad vi faktisk har gjort til dato, og det har åbnet op for, at vi nu er indstillet på at flere skal kunne få glæde af denne herlige ”perle”. Samtidig er det også på sin plads at anføre, at et par af andelshaverne ikke er uvillige til at sælge deres andel (af forskellige årsager). Der er derfor åbnet op for at der kan sælges et antal andele af OY-YAC til den/de rette interesserede.

Gennem konceptet med fælles ejerskab er udgifterne tålelige, men med en Avgas 100LL pris på ca. kr. 18,50 og et forbrug på ca. 60 L i timen, er OY-YAC selvfølgelig ikke gratis at flyve. For øjeblikket betaler vi 200 kr. pr. tacho-time (til olie og opsparing ny/hovedrenovering motor) udover eget forbrug af Avgas. Vi har månedlige udgifter på 1200 kr. pr. anpart – primært til hangar, forsikring og eftersyn. Umiddelbart står vi ikke over for større investeringer eller anskaffelser, og ”rederiet” er velkonsolideret og med gode og ordnede forhold. Vi har udover vores faste værksted i EKVD et mekanikerteam tilknyttet og reservedele er lette og relativt billige at anskaffe.

Skulle der være interesse for at høre yderligere omkring muligheden for at erhverve en andel i OY-YAC og betingelserne for dette, så kontakt gerne en af ejerne.

 

OY-YAC Solgt !

Vi måtte desværre konstatere at det var overmåde meget svært at sælge anparter i vores Yak-52, hvorfor vi efter at have forsøgt i tæt ved to år, valgte at sætte hele flyet til salg. Efter et par forsøg som strandede, var vi heldige at komme i kontakt med Kevin Jane fra New Zealand, som udviste stor interesse for flyet. D. 17 feb 2015 var vi enige om betingelserne for salget og kontrakten underskrevet.

Kevin Jane kom til Roskilde lufthavn d. 19 feb 2015 for at medvirke ved adskillelse og pakning af OY-YAC i container. D. 26 feb var opgaven fuldført og Kevin igen ude af landet. OY-YAC er nu i New Zealand og flyver nu på New Zealandsk register.

OVER AND OUT!! --- TAK FOR EN FANTASTISK TID OG MANGE SPÆNDENDE OPLEVELSER

Teamet som adskiller og pakker OY_YAC
Vemod!!